3 redenen om als freelancer te kiezen voor projectsourcing

Eén van de specialiteiten bij VIZIR is projectsourcing of detachering. Ben jij een technisch of bouwkundig expert die houdt van veel variatie en flexibiliteit? Dan is projectsourcing zeker iets voor jou! Heel wat bedrijven zijn namelijk op zoek naar ambitieuze technische talenten die tijdelijk een project in goede banen leiden. In deze blog vertellen we jou de belangrijkste voordelen van projectsourcing als freelancer.

Wat is projectsourcing?

Het woord ‘projectsourcing’ is de samentrekking van de woorden project en outsourcing. Het houdt in dat je flexibel jouw expertise aanbiedt aan bedrijven. Je wordt aangeworven als fulltime of deeltijds freelancer om gedurende een bepaalde periode een project uit te voeren. Hierna stopt jouw opdracht en kies je voor iets nieuws binnen jouw expertiseveld. Het vinden van de juiste projecten is niet eenvoudig en juist daar maken wij het verschil.

3 voordelen van projectsourcing voor jou als freelancer

1. Kies voor variatie

Bij projectsourcing ziet elk jaar er heel anders uit. Een langdurig project bij een multinational of enkele weken optimalisaties uitvoeren bij een KMO: de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien doe je, zowel als bachelor of master, op korte tijd enorm veel ervaring op die je later zeker van pas zal komen.

2. Werk flexibel

Als je op projectbasis werkt, is het erg belangrijk dat je je snel aanpast aan nieuwe situaties en omgevingen. Elk bedrijf heeft namelijk verschillende procedures, werkmethodes, softwareprogramma’s, waardes & normen, ... Hou je dus van flexibiliteit? Dan zit je gebeiteld bij projectsourcing.

3. Krijg een aantrekkelijke vergoeding

Als gedetacheerd technisch of bouwkundig expert worden naast afspraken rond de kwaliteit ook de dagen en uurtarieven duidelijk afgebakend. Hierdoor ben je zeker van een marktconforme en aantrekkelijke vergoeding. Onze continue opvolging en coaching is tenslotte een extra troef.

VIZIR heeft een ruime ervaring in het zoeken, vinden en selecteren van de beste technische en bouwkundige profielen. Contacteer ons dus snel voor een kennismakingsgesprek.