5 redenen om als bedrijf te kiezen voor projectsourcing

Heeft jouw bedrijf nood aan talentvol en ambitieus technisch talent? Wil je jouw organisatie (tijdelijk) aanvullen met bouwkundige expertise binnen een specifiek vakgebied? Dan is projectsourcing de ideale oplossing. In deze blog vertellen we jou de belangrijkste voordelen van projectsourcing!

Waarom projectsourcing?

Het vinden en selecteren van de juiste profielen is niet eenvoudig en kost veel tijd. Zeker voor tijdelijke projecten of vacatures. Het woord ‘projectsourcing’ is de samentrekking van de woorden project en outsourcing. Het houdt in dat je flexibel expertise inkoopt en inzet.

Omdat je kiest voor instant kwaliteit, ervaring en efficiëntie, kan de tijdelijke hulp van ervaren en gemotiveerde technische en bouwkundige experts een wereld van verschil maken voor jouw bedrijf.

De 5 voordelen van projectsourcing

1. Focus op je core business

Eén van de grootste voordelen van projectsourcing is dat jij kan focussen op je core business terwijl je zeker bent dat het toegewezen project in deskundige handen ligt. Projectsourcing neemt jouw zoektocht naar extra medewerkers uit handen en bespaart je dus heel wat tijd. Wij regelen het hele traject van selectie van kandidaten tot en met een vlotte start, opvolging tijdens het project én de volledige loonadministratie. Jij blijft ondertussen gewoon focussen op je dagelijkse business.

2. Vul vacatures flexibel en snel in

Een vacature die niet ingevuld raakt? Dat zorgt voor frustratie, een verhoogde werkdruk en minder productiviteit. Projectsourcing of detachering is dan ook ideaal om een tijdelijke nood aan specifieke expertise binnen je onderneming op te vangen Het kan daarbij gaan om een belangrijk project, maar bijvoorbeeld ook om een vervanging. Op die manier kan jij je volledig focussen op je core business, terwijl de uitbestede activiteit net tot de core business van de externe expert behoort en daardoor sneller, efficiënter en beter wordt uitgevoerd.

3. Kies de juiste man/vrouw voor de job

Projectsourcing bij VIZIR staat garant voor specialisten die direct een positieve impact hebben binnen jouw organisatie. Geen moeizame leercurve of opleidingstraject, maar instant expertise en skills van een van een vakexpert met een brede ervaring uit verschillende projecten. Bovendien zijn zulke technische experts afwisseling gewoon en werken ze zich razendsnel in jouw bedrijf. Hun belangrijkste drijfveer is om samen met jou het project tot een goed einde te brengen.

4. Krijg een neutrale en onafhankelijke visie

Als zaakvoerder of medewerker is het vaak lastig om met een volledig objectieve blik te kijken naar je bedrijf, je team of projecten. Persoonlijke belangen, historische relaties, interne bedrijfsbeslissingen, ... zorgen voor een subjectief perspectief op de zaken. Een externe technische expert daarentegen komt je bedrijf binnen met een neutrale houding en een open visie. De efficiënte uitwerking en optimalisatie van jouw bedrijfsproject of -doel staat centraal voor hem of haar. Zo’n expert introduceert bovendien makkelijk nieuwe ideeën en succesformules.

5. Weet vanaf het begin hoeveel die expertise kost

Naast afspraken rond de kwaliteit worden bij projectsourcing ook de dagen en tarieven van de externe expert duidelijk afgebakend. Projectsourcing is dan ook perfect te budgetteren voor langere termijn zonder onaangename verrassingen.

VIZIR heeft een ruime ervaring in het zoeken, vinden, selecteren en outsourcen van de beste technische en bouwkundige profielen. Contacteer ons dus snel voor een kennismakingsgesprek.