3 voordelen van sporten op het werk voor je bedrijf

Sportmogelijkheden tijdens de middag of na het werk, een verse fruitmand of inschrijven voor een sportieve bedrijfschallenge: heel wat bedrijven stimuleren hun werknemers om te bewegen en gezond te leven. Het resultaat? Zij voelen zich fitter, beter in hun vel en worden minder snel ziek. Op die manier verhoog je als bedrijf dus de productiviteit van je werknemers aanzienlijk.

Al te vaak wordt sporten op het werk gezien als tijd die verloren gaat. Werkgevers willen de uren die je op het werk spendeert zo effeciënt mogelijk benutten én bewegen is daar geen onderdeel van. Tal van studies spreken deze non-believers echter tegen.

Sporten op het werk is juist één van de velen acties die je als bedrijf kan doen om je medewerkers gelukkiger en productiever te maken. Bewegen op het werk zal resulteren in betere prestaties, meer motivatie en minder ziektes. Een duidelijke win-winsituatie die we hieronder verder toelichten.

Beter presteren

Wanneer we sporten, komt er meer zuurstof vrij in onze hersenen. Als gevolg kunnen we ons beter en langer concentreren. Ook verschillende hormonen worden gestimuleerd tijdens het sporten. Eén daarvan is endorfine. Dit gelukshormoon zorgt dat we minder stress ervaren en dat we ons beter in ons vel voelen. Al deze factoren resulteren in werknemers die beter presteren.

Minder ziekteverzuim

Sporten zorgt dat we minder snel ziek zijn. Dit komt omdat we door beweging ons immuunsysteem sterker maken. Te weinig bewegen heeft dan weer het omgekeerde effect. De kans op ziektes neemt dus exponentieel af als we veel bewegen. Een werkgever die sport op het werkt aanmoedigt, zal het ziekteverzuim beperken en dus rendabeler zijn.

Sport verbindt collega’s

Wanneer collega’s samen sporten, worden er banden gesmeed. Je doorbreekt hierarchische barrières, leert collega’s beter kennen in een andere setting en versterkt het samenhorigheidsgevoel. Voor het bedrijf is het tenslotte een goede marketingzet om je te profileren als sportief bedrijf. Je imago zal een sterke boost krijgen en dat maakt het een stuk makkelijker om kandidaten voor jou bedrijf te vinden.

Nog op zoek naar technische of bouwkundige bedienden voor jouw sportieve bedrijf? Geef ons dan zeker een seintje op jonathan@vizir.be of via 0493 86 85 39. Wil je graag weten waarom technische en bouwkundige profielen vaak van job veranderen? Ontdek het hier.