Voordelen om samen te werken met een technische recruiter

Elk jaar publiceert de VDAB een lijst met knelpuntberoepen of vacatures waarvoor werkgevers het moeilijk hebben om geschikte kandidaten te vinden. In de top 10 voor 2020 vind je maar liefst 4 technische of bouwkundige jobs voor bedienden terug.

Ben jij op zoek naar extra medewerkers? En wil je zo snel mogelijk de juiste profielen in huis halen? Ontdek dan de 7 voordelen van samenwerken met een selectiekantoor zoals VIZIR dat gespecialiseerd is in technische en bouwkundige experts.

 1. Wij kennen de laatste nieuwe trends in de sector

  Van aannemer klasse 8, BIM-modellen of AREI- en ISO-normen tot artificiële intelligentie, robotisering en automatisatie: zowel de technische als bouwsector verandert razendsnel. Tal van nieuwe technologieën, trends en innovaties komen dagelijks op je af. Door onze specifieke focus op technische en bouwkundige profielen zijn we hiervan perfect op de hoogte. We horen het dus zeker niet donderen in Keulen als deze thema’s ter sprake komen.

 2. Wij kennen de meest gebruikte software

  Of het nu gaat over AutoCAD, TopSolid, Revit, Inventor of Eplan ... een kandidaat met een grondige softwarekennis is vandaag een belangrijke meerwaarde in elke job. Door onze jarenlange ervaring als technische recruiter kunnen we snel inschatten wie over de juiste skills beschikt. En welke softwarepakketten makkelijk aan te leren zijn.

 3. Wij kennen het verschil tussen theorie & praktijk

  Heel wat werknemers hebben op papier de functie van tekenaar, calculator of projectleider. En leggen zelfs dezelfde diploma’s op tafel. Toch schuilt er vaak veel verschil in de praktijk. Als experts doorgronden wij snel welk vlees we in de kuip hebben en of deze kandidaat matcht bij jouw bedrijf of project. Zo maken we als selectiekantoor het verschil.

 4. Wij kennen het voordeel van lokale verankering

  We horen het steeds meer en meer van kandidaten: elke dag op en af pendelen richting Brussel en Antwerpen is een grote frustratie. Ze willen niet meer uren per dag in de file gaan staan. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom technische en bouwkundige bedienden van job veranderen. Door onze eigen lokale verankering begrijpen we dit maar al toe goed en spelen hier dus graag op in.

 5. Wij kennen onze kandidaten én klanten persoonlijk

  Wanneer we kandidaten ontmoeten tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek proberen we niet alleen te peilen naar hun kennis en kunde, maar ook de persoon achter de kandidaat te leren kennen. Hetzelfde geldt voor onze klanten: wat is de bedrijfscultuur, welke waarden en normen draag je hoog in het vaandel en wat is de toekomstvisie. Op die manier schatten we gemakkelijk in welke kandidaten en welke bedrijven samen passen of welke juist niet.

 6. Wij kennen de verschillende opleidingen

  Omdat wij ons specialiseren in technische en bouwkundige talenten weten wij welke universiteiten en hogescholen welke richtingen aanbieden. Een bachelor houttechnologie bijvoorbeeld? Dan kan je enkel in Gent studeren. Bovendien kennen we de sterktes en zwaktes van alle opleidingen. De ideale manier dus om jou als bedrijf op de beste manier te informeren.

 7. Wij kennen het economisch leven van Limburg

  Welk bedrijf deed zopas een overname? Wie fusioneerde? Zijn er ondernemingen die sterk groeien? En welke interessante start- en scale-ups veroveren de markt? Het economische leven in Limburg is steeds in beweging. Wij kennen het door en door en houden de vinger steeds aan de pols. Wist je dat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er na een fusie of overname binnen de 2 jaar heel wat mensen van job veranderen? Interessant natuurlijk om te weten bij welke bedrijven wij als headhunter kandidaten kunnen aanschrijven.

Overtuigd van deze voordelen? VIZIR heeft een ruime ervaring in het zoeken, vinden en plaatsen van de beste technische en bouwkundige profielen. Contacteer ons dus snel voor een kennismakingsgesprek. Benieuwd waarom technische en bouwkundige profielen van job veranderen? Ontdek het hier.

PS. Benieuwd welke technische en bouwkundige knelpuntberoepen voor bedienden in de top 10 van 2020 staan? Je ontdekt ze hieronder:

 • Werfleider
 • Calculator bouw
 • Tekenaar-ontwerper mechanica
 • Tekenaar-ontwerper elektriciteit